سیلاژ یا سیلو کردن (به انگلیسی: silage) از تخمیر ساقه و برگ علوفه هایی همچون ذرت ،جو یا دیگر اضافه های مزرعه فرآوری می‌شود که خوراکی بی همتا برای دام می باشد. با کمک  تخمیر علوفه به مدت طولانی تری نگهداری شده و حاوی مواد سودمند انرژی زا برای تقویت دام است. عامل کلیدی در تهیه سیلاژ مناسب، تولید زیاد اسید لاکنیک در زمان کم و کاهش سریع pH در علوفه های سیلاژ شده می باشد. نتایج تحقیقات حاکی از این است که لاکتوباسیلوس ها  میکروارگانیسم های غالب در علوفه های در حال رشد بوده و در  تخمیر  سیلو نقش اصلی دارند. تخمیر در سیلاژ سبب می‌شود تا مدت ها بتوان از علوفه های سیلاژ شده استفاده نمود، بدون این که ارزش غذایی علوفه کاهش یابد. در ایران معمولاً سیلاژها با گیاه ذرت خرد شده (شامل ساقه، بلال و برگ) تهیه می شود، اما در کشورهایی که تولید یونجه زیاد بوده و خشک کردن آن با مشکلاتی روبرو می باشد، سیلاژ یونجه نیز تهیه می گردد.

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *